caren van herwaarden

op dit moment.....

BODYBUILDING: In de zomermaanden van 2023 werkt Van Herwaarden aan een opdracht voor een muurschildering in de Willem 2 Fabriek in 's-Hertogenbosch: Bodybuilding, afmeting 470 x 3.66 m, acryl op gestuukte muur.

Kunstzaken van het LUMC (Leiden Universitair Medisch Centrum) vroeg Van Herwaarden om als kunstenaar deel uit te maken van de Honours Class 'Kijken is (genees) kunst'. Want kunstenaars en  studenten medicijnen hebben gemeen dat ze dieper, door de huid heen willen kijken naar wat er van binnen gebeurt of misgaat. Dit is een bijzonder programma in het curriculum van studenten zodat ze door ontmoetingen met kunst en kunstenaars anders leren kijken. Deze speciale module blijkt zeer nuttig te zijn bij onder meer het diagnosticeren van patiënten.

Speciaal voor de Honours Class organiseert de Universiteit Leiden ism Kunstzaken LUMC een reeks lezingen en atelierbezoeken.
Op 23 maart gaven prof.dr. dr. Tineke Abma, directeur Leyden Academy en hoogleraar LUMC en Caren van Herwaarden, beeldend kunstenaar, beiden een lezing, gevolgd door een discussie met de deelnemers aan de Honours Class. Van Herwaardens bijdrage 'Hoe voelt het' betreft kunst en empathie.

Na 10 jaar werd het tijd voor een nieuw boek. Samen met uitgever Eleonoor Jap Sam (JAPSAMBOOKS) en ontwerper Ruud Willems maakten we het boek TOUCH. Mijn werk is de laatste jaren donkerder, rauwer, stoffelijk, zwaarder en gelaagder geworden. Om intimiteit en inleving te vergroten, wil ik mijn werk zo fysiek en tastbaar mogelijk maken. Alsof je het kunt vasthouden en ruiken. Juist dít wil ik met TOUCH bewerkstelligen: een boek dat dicht op de huid zit en je niet loslaat: zinnelijk, stoffelijk, hartstochtelijk, voelbaar, tastbaar, kwetsbaar, zichtbaar, levend, verlangend, verhullend en onthullend tegelijk. Met auteurs: Merel Bem, Ludo van Halem en Gustan Asselbergs, vertaling Lloyd Haft. TOUCH werd in museum De Pont gepresenteerd. Je kunt je nog inschrijven voor TOUCH via https://www.cvanherwaarden.nl/nl/boek-touch

ATELIERAFSPRAAK, ben je serieus geintereseerd om een werk aan te kopen, of wil je een specifiek werk in het echt zien? Laat het me weten, mijn atelier is op afspraak open voor serieuze kopers/bezoekers, je bent van harte welkom. 

AQUARELLEN voor speciale prijs te koop, op https://www.cvanherwaarden.nl/nl/aanbieding-bestellen vind je gesigneerde tekeningen en aquarellen (origineel, in passe-partout met buitenmaat 40 x 30 cm) Ze zijn voor een speciale prijs te koop: 350 euro per stuk, inclusief 9% BTW en verzendkosten. Buiten Nederland 25 euro extra.

 aquarel        

 

HistoryHistory, 2021, collage 300 x 450 cm 

Mijn grote tekeningen en aquarellen van groepen (mensen of paarden) zijn de laatste tijd complexer, explosiever geworden. Het is voor mij een manier om verbanden te zien, ze vormen een databank van oerdriften: van kwaad- tot goedaardig, onheilspellend tot intiem.

 

  Op Drift, 2021, aquarel, 265 x 304 cm, verkocht

Drawing Inventions Academy (DIA) start in september 2023 een nieuw Master traject, er zijn nog plaatsen over. Professionele kunstenaars (tekenaars) kunnen zich voor de vijfde editie tot 30 juli 2023 via de website aanmelden. De begeleiders zijn Arno Kramer, Marisa Rappard en Caren van Herwaarden. Kijk voor meer informatie: www.drawinginventionsacademy.com