caren van herwaarden

op dit moment.....

 

Na 10 jaar is het tijd voor een nieuw boek. Samen met uitgever Eleonoor Jap Sam (JAPSAMBOOKS) en ontwerper Ruud Willems werk ik aan een nieuw boek TOUCH Mijn werk is de laatste jaren donkerder, rauwer, stoffelijk, zwaarder en gelaagder geworden. Om intimiteit en inleving te vergroten, wil ik mijn werk zo fysiek en tastbaar mogelijk maken. Alsof je het kunt vasthouden en ruiken. Juist dít wil ik met het TOUCH bewerkstelligen: ik zie een boek voor me dat dicht op de huid zit en je niet loslaat: zinnelijk, stoffelijk, hartstochtelijk, voelbaar, tastbaar, kwetsbaar, zichtbaar, levend, verlangend, verhullend en onthullend tegelijk. Met auteurs: Merel Bem, Ludo van Halem en Gustan Asselbergs. TOUCH komt voorjaar 2023 uit en wordt in museum De Pont gepresenteerd. Je kunt je al inschrijven voor TOUCH via https://www.cvanherwaarden.nl/nl/boek-touch

ATELIERAFSPRAAK, ben je serieus geintereseerd om een werk aan te kopen, of wil je een specifiek werk in het echt zien? Laat het me weten, mijn atelier is op afspraak open voor serieuze kopers/bezoekers, je bent van harte welkom. 

AQUARELLEN voor speciale prijs te koop, op https://www.cvanherwaarden.nl/nl/aanbieding-bestellen vind je gesigneerde tekeningen en aquarellen (origineel, in passe-partout met buitenmaat 40 x 30 cm) Ze zijn voor een speciale prijs te koop: 350 euro per stuk, inclusief 9% BTW en verzendkosten. Buiten Nederland 25 euro extra.

 aquarel        

 

HistoryHistory, 2021, collage 300 x 450 cm 

Mijn grote tekeningen en aquarellen van groepen (mensen of paarden) zijn de laatste tijd complexer, explosiever geworden. Het is voor mij een manier om verbanden te zien, ze vormen een databank van oerdriften: van kwaad- tot goedaardig, onheilspellend tot intiem.

 

  Op Drift, 2021, aquarel, 265 x 304 cm, verkocht

Drawing Inventions Academy (DIA) start in september 2022 een nieuw Master traject, er zijn nog plaatsen over. Professionele kunstenaars (tekenaars) kunnen zich tot 30 juli 2022 via de website aanmelden.  De begeleiders zijn Arno Kramer, Marisa Rappard en Caren van Herwaarden. Kijk voor meer informatie: www.drawinginventionsacademy.com