caren van herwaarden

blijf! stay!

Onlangs zijn er nog een paar dozen in de opslag in Amsterdam gevonden, er zijn dus nog enkele exemplaren te koop, á 37 € (29,50 € plus 7,50 € verpakking en verzendkosten) Stuur a.u.b. een email naar info@cvanherwaarden.nl met je bestelling

Blijf! bevat een selectie van werken op papier van 2005 t/m 2010. Samen met vormgever Ruud Willems ging Caren van Herwaarden het avontuur aan om van Blijf! een bijzonder boek te maken. Het is een Nederlands/Engelstalig boek geworden met een vitale, intuïtieve samenstelling: zonder formele logica, chronologie, niet gerangschikt op onderwerp of techniek maar met pagina’s waarin de werken onderling ‘rijmen’. Het boek bevat teksten en citaten die samen met de afbeeldingen (en soms óver de afbeeldingen heen) een nieuw beeld opleveren. De catalogus roept de zintuiglijke, associatieve sfeer op die representatief is voor Van Herwaardens manier van kijken en werken. 

Diana D. Wind schreef een inleidende tekst voor Blijf!, waarin zij op associatieve wijze verbinding maakt tussen het werk van Van Herwaarden en dat van kunstenaars uit voorbije tijden zoals Giotto en Michelangelo, maar ook van de hedendaagse videokunstenaar Bill Viola.

Daarnaast zijn in het boek citaten uit teksten opgenomen die in de afgelopen jaren over het werk van Caren van Herwaarden zijn geschreven, van onder andere Ludo van Halem, conservator Moderne Kunst Rijksmuseum Amsterdam en Arno Kramer, beeldend kunstenaar en curator van tentoonstellingen van hedendaagse tekenkunst.

Lloyd Haft gaf toestemming om twee van zijn gedichten in Blijf! op te nemen.

Inleidende tekst: Diana A. Wind
Vormgeving: Ruud Willems
Nederlands/Engelstalige uitgave, 96 pagina’s, formaat 25 x 25 cm, hardcover, genaaid en gebonden
Uitgever: Timmer Art Books, Oosterhout

 

(Blijf!/Stay! is vanwege het succes van de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum uitverkocht, helaas kunt u het boek niet meer bestellen....)

 

klik op de afbeeldingen voor een vergroting

ga terug naar pers en publicaties